Up coming

Anonyma kunstner

Utställning 2021-11/27 tom 2021-12/19

Konstnär - skulptör 

Anonym kunstner har sina rötter i gatukonsten och bedriver genom sina installationer i stadens utrymme estetisk och kritisk aktivism.


En del av hans konstverk finns utplacerade i Helsingör


kasper 5
kasper 2
134 (3)
kasper 10
kasper 11
kasper 13
kasper9
161 (2)
133 (2)
kasper 3
kasper 4
kasper 12
127

Konstnärsgruppen K2

kolossen på retræte av Malene bjelke
elmelund2
437351IMG_9024_final2
elmelund 4
danceawayRmr gert Brask
elmelund3
j elmelund
ingeborg rörby
Gargoyls of Notre Dame Helle
Galschiöet2
Galschiöet1
elmelund5
k2
knud larn
Lars-Pryds-MSOE-GBZ#IX_PR
Lotte Holten _ K2 _ billed til Memento mori 2020
louise Thygesen 1
louise Thygesen 2
Memento Mori 1 Pernille Koch akryl på papir, bladguld
MEMENTO MORI fritlagt-kopi.2,6 MBpng westhausen
Momento Mori 2
Stedetøde2006 gert brask

På initiativ av målaren Knud Larn bildades K2 i början av 2012. Utgångspunkten var en stark önskan att presentera mångfalden i Köpenhamns konstliv.


Sedan 2009 har ArtAvisens redaktör, Tom Jørgensen, publicerat årboken "101 artister". Han beskriver här ett antal skickliga, erfarna artister i mitten av karriären. Tom Jørgensen baseras på hantverket och konstens potential för det känsloladdade. Han flyttar sig därmed bort från själva konstteorin och konstfilosofin. Orienterad attityd som kännetecknar många offentliga konstinstitutioner. Med andra ord, har han skapat bra solid konst som talar direkt till betraktaren.


Knud Larn, som själv dök upp i årboken, samlade ett antal av Köpenhamns större 101 konstnärer och skapade K2. K2 står för "det andra Köpenhamns konstliv", K2 är "det andra" sett från traditionella konstnärsföreningar. Karakteristiskt för K2 är att medlemmarna är mycket fokuserade på det konstnärliga hantverket och att alla har bra karriärer separat på olika danska gallerier och ofta utomlands också.


Som konstnärsförening erbjuder K2 ett utställningskoncept som huvudsakligen består av "traditionell konst". Med det sagt omdefinerar och personligen utvecklar K2 det traditionella hantverk konst och för in det i nutid. K2 är inte avantgarden som provocerar för provokationens skull, utan snarare med det tysta, solida konstnärliga hantverket flytta konsten till nya spännande platser. Över ålder, kön, erfarenhet och konstnärlig uttryck, visar K2 ett brett utbud av verk av seriösa samtida konstnärer. K2 delar sitt namn med ett av världens mest utmanande berg. Genom styrka, passion och en stark gemenskap, nådde toppen.


Medlemmar

Bettina Andersen Malene Bjelke, Elna Christiansen, Palle Rud Christoffersen, Helle Rask ,Crawford, Rikke Darling, Jeanette Elmelund, Hanne Galschiøt, Daniel Goldenberg, Kim Kartholm, Pernille Koch, Aleksander Kosmala, Knud Larn, Annie Lund, Andreas Nemo, Lars Pryds, Ingeborg Rørbye, Isabeel Schmidt, Louise Thygesen, Lisbeth Tolstrup, Britta Westhausen, Hans Johnsson

Tomas Lacke
tomas lacke 5
tomas lacke 2

Tomas Lacke

Konstnär-bild och skulpturer

Tomas Lacke gästar oss  7/10 -30/10 2022.


Tomas är född 1976 och han bor och arbetar för närvarande i Åkersberga, Sverige. Lacke är en självlärad samtida konstnär inom både målning och skulptur. Han har varit aktiv sedan 1990-talet och har sin studio i Åkersberga där han för närvarande är bosatt. Som autodidakt arbetar han experimentellt för att hitta nya sätt genom konst. Med olika stilar och materialval har han byggt en bred portfölj inom både målning och skulptur. Hjärtlig välkomna till oss.

Peder Carlsson

Musiker och konstnär- fotokonst

Peder är en fotograf som tar fram miljöer i sin helhet. Bilder kan vara på ruffiga spelningar eller miljöer. Samtidigt som har tar bilder på vardagen.

Peder är även trummis i bandet Backyard Babies

Vi försöker att få till den inställda utställningen under 2021