About us

Om Galleri gamla staden

Vår drivkraft för att öppna Galleri Gamla Staden var att ge alla i Öresundsregionen ännu en möjlighet att kunna uppleva det som är vår stora passion, upplevelsen av god konst.


Galleriet är beläget i ett 1700-tals hus i Landskronas äldsta stadsdelar. Detta är ett område rikt på kulturupplevelser. Efter ett besök i galleriet rekommenderar vi närbelägna sevärdheter som t.ex:Landskrona museum

Mindre än ett stenkast från galleriet.


Här finns flera intressanta fasta utställningar från stenålder och framåt, men är också ett hela tiden aktivt museum. Spännande utställningar av stor kvalitet avlöser varandra. Att ha besökt museet en gång innebär inte att man sett allt då utställningarna oavbrutet förnyas.

Landskrona konsthall

Två minuters promenad från galleriet


Av många gästande konstnärer ansedd som en av Sveriges vackraste och mest funktionella, bl.a. då alla ytterväggar är byggda av glas vilket ger ett enastående ljus gentemot utställda verk. Här finns ingen permanent utställning, projekten förnyas oavbrutet.

Som om inte detta var nog kommer ni in i Skulpturparken innan ni når konsthallen.


Konsthallen ligger omringad av skulpturer, samtliga skapade av namnkunniga konstnärer. Att ströva runt i parken är inte bara en lisa för kropp och själ, det är en konstupplevelse av lika stort format som flera av konstverken.

Citadellet

Ca 200 meter från konsthallen finns en av Landskronas största sevärdheter, 1500-talsfästningen Citadellet.


Den byggdes som försvarsanläggning och hade stor betydelse under svensk-danska krigen. Den bombarderades gång på gång under belägringar, ömsom av svenskar ömsom av danskar, beroende av vem som för tillfället behärskade området.


Under 1800-talet var det fängelse för Sveriges grövsta brottslingar för att sedan ombildas till ett av Sveriges få kvinnofängelser. Miljön från denna tid är bevarad och är minst sagt värd ett besök trots att det ger obehagliga upplevelser av hur de fängslade behandlades påKontaktuppgifter


Galleri Gamla Staden


Besöksadress:

Norra Kyrkogränden 31

261 31 Landskrona

Innehar F-skattesedel


Postadress:

Galleri Gamla Staden

Revgatan 1

26161 Landskrona


Telefon:

070-8286660